OM OSS

Fox Head, Inc. har sitt huvudkontor i Irvine, Kalifornien, USA med ytterligare kontor i Morgan Hill i Kalifornien, Calgary i Kanada och Barcelona i Spanien. Varumärket Fox är idag det mest kända och det mest sålda varumärket för motocross-kläder i världen. Fox byggde upp sin verksamhet genom att ta fram kläder för den högintensiva och fysiskt krävande motorsporten motocross. Genom att sponsra och ha ett nära samarbete med de bästa åkarna i motocrossens historia – som Ricky Carmichael, James Stewart, Damon Bradshaw, Rick Johnson, Mark Barnett, Doug Henry, Jeremy McGrath and Steve Lamson – har vårt företag efter forskning och utveckling skapat tävlingskläder som ger åkarna maximalt skydd och prestanda samt fri rörlighet. I mer än tre decennier har Fox skapat världens bästa motocross-utrustning som står emot väder och vind men också de enormt tuffa tävlingsförhållanden som kännetecknar denna motorsport.

Fox Racings verksamhet startade 1974 när Geoff Fox, en filosofie doktor som undervisade i fysik på University of Santa Clara, lanserade Moto-X Fox, ett litet distributionsföretag för europeiska motocrossdelar och tillbehör i en 140 kvadratmeter stor byggnad i Campbell, Kalifornien. Inom två år hade Moto-X Fox börjat tillverka högpresterande fjädring och motorkomponenter för att ge tävlingsförare större fördelar ute på banan. Våren 1977 beslutade sig Geoff att visa den amerikanska motocrosspubliken att hans produkter var överlägsna konkurrenternas. Han satte samman sitt eget privatägda professionella motocrossteam, Team Moto-X Fox. Team Moto-X Fox-åkarna ställde sig på startlinjen för att möta de mäktiga japanska fabriksteamen och blev de bästa icke-fabriksåkarna i serien och slutade som femma, sexa och sjua i det högt konkurrensutsatta nationella mästerskapet AMA 125cc och gjorde därmed verklighet av Geoffs mål att visa att hans handgjorda delar var de bästa man kunde köpa för pengar.

Under tävlingsserierna bar Team Moto-X Fox-åkarna ljusröda, gula och orange tävlingskläder. Kläderna var handgjorda av Fox och gjorde succé bland fansen och entusiasterna började ringa Fox-butiken i Campbell och efterfråga deras produkter. Under de nästkommande åren omorganiserades Fox helt och blev istället en viktig aktör i den amerikanska branschen för motocross-kläder. År 1980 vann Fox-föraren Mark Barnett företagets första nationella mästerskap, och två år senare tog Brad Lackey hem Foxs (och USAs) första världsmästerskap i motocross. Under de följande två decennierna vann Fox-sponsrade förare över 40 nationella motocross- och supercross-tävlingar. År 2006 vann Fox-föraren Ricky Carmichael AMA Supercross, medan den Fox-trogne James Stewart vann mästerskapet FIM World Supercross.

Idag är Fox fortfarande ett familjeägt företag med den andra generationen som arbetar heltid på företaget. Fox Racing har under de senaste tre decennierna varit marknadsledande internationellt inom livsstilskläder för ungdomar med den berömda Fox Head-logotypen som ses över hela världen. I och med detta har familjen hållit fast vid Geoff Foxs ursprungliga mål att göra de bästa motocrossprodukterna som går att köpa för pengar. Konstant forskning, utveckling och finjustering är framgångsfaktorn för högpresterande kläder och utrustning från Fox. Med vägledning och feedback från mästerskapsvinnande Fox-förare är företaget fortfarande ledande och använder den bästa tekniken och de mest kompetenta designerna för att förbättra och optimera kvaliteten, komforten och prestandan i alla sina produkter. Genom att dra lärdomar från sina relationer med de bästa idrottsmännen i världen kan Fox fortsätta att skapa och erbjuda de finaste klädkollektionerna och den bästa utrustningen som finns idag.