VISTA OUTDOOR INTEGRITETSPOLICY


Senast uppdaterad: 20 november 2023

Denna Integritetspolicy gäller för Vista Outdoor Inc., såväl som alla dess dotterbolag och partners och betrodda familjer av varumärken, med registrerat kontor på 1 Vista Way, Anoka, MN 55303, USA (sammantaget ”Vista Outdoor”, ”vi”, ”vår” eller ”oss“).

Denna Integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, använder och avslöjar information relaterad till användarna av webbplatsen (”Webbplatsen”) och via någon av våra tjänster, inklusive alla online- eller mobilapplikationer (”App” eller ”Appar”), kiosker, e-post, telefonförfrågningar, kampanjer, garantiregistreringar, nyhetsbrevstjänst, undersökningar, forum, utlottningar/tävlingsbidrag (sammantaget ”Tjänsterna”).

Din användning av våra tjänster är föremål för Villkor för åtkomst och användning, för att granska klicka här, som inkluderar tillämpliga villkor för ansvarsbegränsningar och lösning av tvister. Genom att använda tjänsterna godkänner du de villkor och praxis som beskrivs i denna Integritetspolicy. Om du inte är nöjd med de villkor och praxis som beskrivs i denna Integritetspolicy, använd inte tjänsterna eller förse oss med några personuppgifter (enligt definitionen nedan).

Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående meddelande lägga till, ändra, uppdatera eller modifiera denna Integritetspolicy genom att publicera en sådan ändring, uppdatering eller modifiering på Webbplatsen. Varje sådan ändring, uppdatering eller modifiering kommer att träda i kraft omedelbart efter publicering på Webbplatsen. Uppdateringar och ändringar av Villkor för åtkomst och användning och i Integritetspolicyn kommer att fortsätta att styra din användning av Tjänsterna och Webbplatsen där du använder Tjänsterna eller Webbplatsen efter att ändringarna har publicerats.

Det är viktigt att du söker efter uppdateringar av Integritetspolicyn.

För ändamålen med denna Integritetspolicy, om inte annat krävs enligt tillämplig lag, betyder ”Personuppgifter” all information som identifierar, relaterar till, beskriver eller rimligen kan associeras, länkas eller länkas till en viss individ eller hushåll, inklusive all information som är föremål för tillämpliga dataskyddslagar.

1. Insamling av Personuppgifter

Kategorier av Personuppgifter. Beroende på hur du interagerar med oss, kan vi samla in följande kategorier av Personuppgifter (med förbehåll för tillämpliga lagkrav och begränsningar):

 • Namn, kontaktinformation och andra identifierare: Identifierare som namn, användarnamn, kontonamn, adress, telefonnummer, födelsedatum, e-postadress och onlineidentifierare. Vi samlar in denna information för att behandla beställningar, underlätta kontoskapandet, ge kundsupport, autentisera användare och leverera relevanta erbjudanden, kampanjer och marknadsföringsmaterial.
 • Köpformation: Elektroniska kundregister, inklusive information om köp, som innehåller personuppgifter. Vi samlar in denna information för att behandla transaktioner, tillhandahålla kundsupport, hantera returer och följa tillämpliga lagar och förordningar.
 • Enhetsinformation: Internetprotokoll (IP)-adress, webbläsartyp, operativsystemversion, telefonoperatör och tillverkare, applikationsinstallationer, enhetsidentifierare, mobilannonseringsidentifierare och pushnotifieringstoken. Vi samlar in denna information för att optimera din upplevelse när du använder Webbplatsen, tillhandahålla säkerhet till Webbplatsen, lösa tekniska problem, anpassa innehåll och upplevelser och leverera relevanta erbjudanden, kampanjer och marknadsföringsmaterial.
 • Demografisk information: Inklusive kön, ålder, ras och funktionshinder. Viss information kan inkludera information som anses vara känsligs personuppgifter som den termen förstås enligt vissa dataskyddslagar. Vi samlar in denna information för att anpassa innehåll och upplevelser.
 • Kommunikationer: Direkt kommunikation, webbformulär, onlineundersökningar eller interaktioner med våra bloggar och inlägg. Vi samlar in denna information för att ge kundsupport, samla in återkoppling och svara på förfrågningar.
 • Kommersiell information: Inklusive register över produkter eller tjänster som köpts, erhållits eller övervägts, eller andra köp- eller användningshistorik eller tendenser. Vi samlar in denna information för att ge kundsupport och för att anpassa innehåll och upplevelser.
 • Information om garantiregistrering: Inklusive information om ditt produktköp såsom produktnamn och var produkten köptes, och personuppgifter, inklusive kontaktinformation som är nödvändig för att registrera en garanti. Vi samlar in denna information för att validera och behandla garantianspråk, ge kundsupport och följa tillämpliga lagar och förordningar.
 • Användningsdata: Internet- eller annan elektronisk nätverksaktivitetsinformation inklusive, men inte begränsat till, surfhistorik, sökhistorik samt information om en konsuments interaktion med en internetwebbplats, applikation eller reklam. Vi samlar in denna information för att optimera din upplevelse när du använder Webbplatsen.
 • Platsdata: Platsinformation om en viss individ eller enhet, allmän platsinformation (till exempel kan din IP-adress indikera din mer allmänna geografiska region). Vi samlar in denna information för att anpassa innehåll och upplevelser och leverera relevanta erbjudanden, kampanjer och marknadsföringsmaterial.
 • Profiler och slutsatser: Slutsatser som dras från någon av informationen som identifierats ovan för att skapa en profil som återspeglar en invånares preferenser, egenskaper, psykologiska trender, anlag, beteende, attityder, intelligens, förmågor eller begåvning. Vi samlar in denna information för att anpassa innehåll och upplevelser och leverera relevanta erbjudanden, kampanjer och marknadsföringsmaterial.

2. Källor för personuppgifter

Vi kan komma att samla in personuppgifter om individer:

 • Direkt från dig: Till exempel när du gör ett köp, när du skapar ett onlinekonto hos oss (”Användarkonto”), deltar i tävlingar och kampanjer som vi erbjuder, registrerar dig för att ta emot marknadsföring och annan kommunikation från oss, deltar i en utlottning eller kampanj, registrerar produktgarantier, kontaktar oss som en del av ett erbjudande eller marknadsföringsinitiativ, eller kontaktar oss i kundsupportsyften.
 • Från tredje part: Till exempel tredje parts leverantörer av tjänster till oss (t.ex. bedrägeriupptäckt, identitetsverifiering och säkerhet), tredje parts återförsäljare av våra produkter, marknadsföringsbyråer och tredje parter som tillhandahåller reklamtjänster till oss, återförsäljare av konsumentdata, sociala nätverk och marknadsföringspartners.
 • Relaterat till din användning av våra tjänster: Inklusive information som vi samlar in automatiskt när du använder vår Webbplats eller interagerar med oss, eller information vi hämtar om dig och dina preferenser eller intressen baserat på de personuppgifter vi samlar in och vår interaktion med dig.

Vi kan komma att samla in personuppgifter om dig från tredje parts källor (som kan kombineras med andra personuppgifter som vi har samlat in om dig), såsom:

 • Betalningar: Om du gör ett köp och behandlar din betalning med en tredje parts processor (t.ex. PayPal) kan vi samla in personuppgifter som ditt namn, faktureringsadress, betalningstyp, samt kreditkortsnummer eller andra betalningskontodetaljer.
 • Sociala media: Om du väljer att länka, skapa eller logga in på ditt användarkonto med en social medietjänst (t.ex. Twitter, Facebook, Instagram, TikTok osv.), samlar vi in din tillåtelse att komma åt viss information från din profil hos det sociala mediet service. Vi inkluderar länkar till sociala medieplattformar, såsom Facebook, TikTok, Pinterest, Instagram och Twitter. Dessa tredje parts tjänster kan komma att samla in identifierare från dig eller information om din IP-adress och vilken sida du besöker på våra Webbplatser, och de kan lagra kakor för de syften som tredje part har beskrivit i sina Integritetspolicyer. Din interaktion med dessa funktioner styrs av Integritetspolicyn för företagen som tillhandahåller dem, och inte av denna Integritetspolicy. Om du gör ett inlägg eller om du använder en separat social medietjänst eller interagerar med oss på vår sida med någon social medietjänst, kan vi komma att samla in personuppgifter om dig relaterad till dessa interaktioner.
 • Förvärv: Vi kan komma att samla in personuppgifter som ett resultat av en företagsomstrukturering, eller ett förvärv eller fusion med en tredje part.
 • Övrigt: Vi kan komma att erhålla personuppgifter, såsom demografisk information eller uppdaterade kontaktuppgifter, från tredje part; vi kan också komma att samla in information från offentliga register.

Vi kan automatiskt samla in eller härleda personuppgifter om din användning av våra Tjänster eller andra interaktioner med oss.

 • Webbplats och applikationer: Vi och våra tredje parts leverantörer kan komma att använda kakor, pixlar, taggar, loggfiler och annan teknik för att samla in information om en användare från deras webbläsare eller enhet, inklusive, utan begränsning, din webbläsartyp, enhetstyp, operativsystem, programvaruversion, telefonmodell, telefonoperativsystem, plattformsberoende information, begärt dokument, referens-URL, datum och tid för ditt besök, klickströmsdata (t.ex. om sidorna du tittar på, länkar du klickar på och datum- och tidsstämplar för dina aktiviteter på vår Webbplats) och IP-adressen som är kopplad till dina transaktioner i systemet. Informationen som vi samlar in automatiskt kan vara länkad till andra personuppgifter som vi har samlat in.

3. Användning av personuppgifter

Vi och våra auktoriserade tredje parter kommer endast att behandla dina personuppgifter där vi har juridiska skäl att göra det. Vi kan komma att använda personuppgifter för en mängd olika ändamål, inklusive, utan begränsning:

 • Tillhandahålla support och tjänster: Inklusive att tillhandahålla våra tjänster, driva vår Webbplats, appar och onlinetjänster och interagera med dig på våra tjänster; att svara på dina förfrågningar; att tillhandahålla felsökning, uppfylla dina beställningar och förfrågningar, behandla garantiregistreringar, tillhandahålla Vista Outdoor Belöningsprogram, behandla dina betalningar och tillhandahålla teknisk support; och för andra kundservice- och supportändamål. Vår lagliga grund är att uppfylla alla avtalsvillkor vi har med dig.
 • Analysera och förbättra vår verksamhet: Inklusive för att bättre förstå hur användare får tillgång till och använder våra Tjänster och Webbplats, för att utvärdera och förbättra vår Webbplats, Appar, Tjänster och affärsverksamhet, och för att utveckla nya funktioner, erbjudanden och tjänster; att genomföra undersökningar och andra utvärderingar (såsom kundnöjdhetsundersökningar); att övervaka konsumenternas intresse för våra produkter och tjänster; för att felsöka problem som kan uppstå på Webbplatsen eller apparna; att förbättra noggrannheten i vår kunddatabas; att öka vår förståelse för vår kunddatabas; att öka vår förståelse för våra kunder; och för andra forsknings- och analysändamål. Vår lagliga grund är våra legitima affärsintressen i att förstå och förbättra våra tjänster.
 • Anpassa innehåll och upplevelser: Inklusive för att skräddarsy innehåll vi skickar eller visar på våra Webbplatser och andra Tjänster och för att på annat sätt anpassa innehållet du får och/eller dina upplevelser på tjänsterna. För att hjälpa till med dessa syften, såväl som andra syften som identifieras i denna Integritetspolicy, skapar vi vid vissa tidpunkter en profil som relaterar till dig för att visa dig innehållet som vi tror att du kan vara intresserad av, inklusive vad dina intressen är på all Vista Outdoor-varumärken och för att visa innehållet enligt dina preferenser. Vår lagliga grund är våra legitima affärsintressen av att erbjuda en mer personlig service.
 • Reklam, marknadsföring och marknadsföringsändamål: Inklusive för att nå dig med mer relevanta annonser och för att utvärdera, mäta och förbättra effektiviteten hos våra annonskampanjer; för att skicka nyhetsbrev, erbjudanden eller annan information som vi tror kan intressera dig; för att skicka dig klistermärken eller annat reklammaterial när du registrerar dig för vår e-postlista; för att genomföra utlottningar, tävlingar eller andra kampanjerbjudanden; att kontakta dig om våra tjänster, produkter eller annan information som vi tror kan intressera dig; och för att identifiera potentiella nya kunder. Vår lagliga grund är ditt samtycke att välja att prenumerera på något nyhetsbrev eller marknadsföring (och du kan avsluta prenumerationen när som helst).
 • Säkra och skydda vår verksamhet: Inklusive att skydda och säkra vår affärsverksamhet, tillgångar, tjänster, nätverk och informations- och teknikresurser; för att undersöka, förhindra, upptäcka och vidta åtgärder angående bedrägeri, obehörig åtkomst, situationer som involverar potentiella hot mot någon persons eller tredje parts rättigheter eller säkerhet, eller andra obehöriga aktiviteter eller missförhållanden. Vår lagliga grund är våra legitima affärsintressen i att skydda vår verksamhet och våra Tjänster och eftersom vi under vissa omständigheter är skyldiga att göra detta (t.ex. för att skydda och säkra dina personuppgifter).
 • Försvara våra lagliga rättigheter: Inklusive att hantera och svara på faktiska och potentiella rättsliga tvister och anspråk, och för att på annat sätt fastställa, försvara eller skydda våra rättigheter eller intressen, inklusive i samband med förväntade eller faktiska rättstvister med tredje part. Vår lagliga grund är våra legitima affärsintressen av att skydda vår verksamhet eller vårt behov av att försvara oss juridiskt.
 • Revision, rapportering, bolagsstyrning och intern verksamhet: Inklusive relaterat till finans-, skatte- och redovisningsrevisioner; revisioner och bedömningar av vår verksamhet, integritet, säkerhet och finansiella kontroller, risker och efterlevnad av juridiska skyldigheter; vår allmänna verksamhet, redovisning, registerföring och juridiska funktioner; och relaterat till någon faktisk eller övervägd sammanslagning, förvärv, försäljning eller överföring av tillgångar, finansiering, konkurs eller omstrukturering av hela eller delar av vår verksamhet. Vår lagliga grund är våra rättsliga skyldigheter enligt relevant lagstiftning såsom skatterapportering och våra legitima intressen av att driva våra styrningsprogram.
 • Att uppfylla rättsliga skyldigheter: Inklusive för att följa lagen, våra rättsliga skyldigheter och rättsliga processer, såsom order, stämningar, domstolsbeslut och begäranden från myndighet eller brottsbekämpning. Vår lagliga grund är efterlevnad av tillämplig lag.
 • För våra legitima affärsintressen: inklusive där vårt företags intresse av att bedriva och hantera vår verksamhet för att vi ska kunna ge dig den bästa tjänsten/produkten och den bästa och säkraste upplevelsen. Vi ser till att vi överväger och balanserar eventuell påverkan på dig (både positiv och negativ) och dina rättigheter innan vi behandlar dina personuppgifter för våra legitima intressen. Vi använder inte dina personuppgifter för aktiviteter där våra intressen åsidosätts av påverkan på dig (såvida vi inte har ditt samtycke eller det på annat sätt krävs eller tillåts enligt lag). Du kan få ytterligare information om hur vi bedömer våra legitima intressen mot eventuell påverkan på dig med avseende på specifika aktiviteter genom att kontakta oss. Vår lagliga grund är detta legitima affärsintresse.
 • För att utföra eventuella avtal mellan oss och dig: Där det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal som du är part i eller för att vidta åtgärder på din begäran innan ett sådant avtal ingås. Vår lagliga grund är fullgörandet av dessa avtal.

Vi, och våra tredje parts tjänsteleverantörer, kan avidentifiera och anonymisera personuppgifter och skapa anonyma och aggregerade datamängder och rapporter för att bedöma, förbättra och utveckla vår verksamhet, våra produkter och tjänster, förbereda benchmarking-rapporter om vår bransch och/eller för andra forsknings-, marknadsförings- och analysändamål. Dessa uppgifter är inte personuppgifter.

Vi kan komma att kombinera information från olika källor. Till exempel kan vi kombinera information som vi har samlat in offline med personuppgifter som vi samlar in online, eller så kan vi kombinera information vi får från en tredje part med personuppgifter som vi redan har.

Om du skickar några personuppgifter som rör andra personer till oss, intygar du att du har behörighet att göra det och har informerat den andra personen om innehållet i denna policy.

4. Avslöjande av personuppgifter

Vi kan komma att dela eller avslöja de personuppgifter vi samlar in med följande kategorier av tredje parter enligt följande:

 • Tjänsteleverantörer: Vi kan komma att avslöja personuppgifter till tredje parts tjänsteleverantörer som använder denna information för att utföra tjänster åt oss, såsom värdleverantörer, revisorer, rådgivare, konsulter, betalningsprocessorer, kundtjänst och/eller supportleverantörer.
 • Annons- och marknadsföringspartners: Vi kan komma att dela personuppgifter med tredje part som tillhandahåller reklam, kampanjmätning, online- och/eller mobilanalys och relaterade tjänster. Dessa tredje parter kan ta emot eller komma åt webbbrowsing och/eller annan information om din användning av Tjänsterna, för att hjälpa oss att bättre nå individer med relevanta annonser och/eller mäta våra annonskampanjer och/eller för att bättre förstå hur individer interagerar med våra Webbplats och Tjänster över tid och över enheter. Tredje parter kan också hjälpa oss med kampanjer, kampanjerbjudanden eller engagemang. Vi kan också överföra och/eller sälja personuppgifter som vi samlar in och/eller går samman med andra företag för att ge utvalda möjligheter till kunder eller potentiella kunder.
 • Dotterbolag, partners och affärspartners: Vista Outdoor kan komma att dela dina personuppgifter med sina anslutna företag (dvs. anslutna varumärken, moderbolag och andra företag under gemensamt ägande, kontroll eller ledning); dessa anslutna företag kan använda sådana personuppgifter för de syften som anges i denna policy, inklusive för marknadsundersökningar, sändning av reklammaterial, nyhetsbrev och undersökningar.
 • Efterlevnad av lagar: Vi kan bli skyldiga att dela personuppgifter som svar på ett giltigt domstolsbeslut, stämning, myndighetsutredning eller svar som på annat sätt krävs enligt lag. Vi förbehåller oss också rätten att rapportera till brottsbekämpande myndigheter alla aktiviteter som vi i god tro anser vara olagliga. Dessutom kan vi komma att dela vissa personuppgifter när vi anser att det rimligen är nödvändigt för att skydda vårt företags och/eller andras rättigheter, egendom och säkerhet.
 • Verksamhetsöverlåtelser: Vi kan komma att avslöja och/eller överföra personuppgifter som en del av en faktisk eller övervägd fusion, försäljning, överföring av tillgångar, förvärv, finansiering och/eller omstrukturering av hela eller delar av vår verksamhet, konkurs eller liknande händelse, inklusive relaterade till förvärvsgranskning (due diligence) genomförd före sådan händelse där det är tillåtet enligt lag.
 • Skydda våra rättigheter: Vi kan komma att avslöja personuppgifter där vi anser att det är nödvändigt för att svara på anspråk som görs gällande mot oss, för att upprätthålla eller administrera våra avtal och villkor, för att förebygga bedrägeri, riskbedömning, utredning och/eller för att skydda våra och våra dotterbolags, partners, klienters, kunders och/eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet.

Vi kan komma att dela aggregerad eller anonymiserad information med tredje part för forskning, marknadsföring, reklam, analys och/eller andra ändamål. Om vi anonymiserar dina personuppgifter kommer vi inte att försöka identifiera dig igen.

Automatiserade beslut är beslut som fattas utan mänsklig inblandning och som har en rättslig effekt på dig eller annan liknande betydande effekt. Vi kan komma att utföra denna typ av behandling i profileringssyfte eller [infoga aktivitet]. För mer information om din rätt att välja bort denna typ av behandlingsaktivitet, se avsnitt 14 i denna policy.

5. Användarval avseende insamling, användning och utlämnande av personuppgifter

Om du inte tillhandahåller de personuppgifter vi begär, eller om du återkallar ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter, kan det hända att du inte kan använda Tjänsterna.

6. Kakor (cookies) och analyser

Cookiepolicy finns här.

7. Skydd av personuppgifter

Vi vill att du ska ha fortsatt förtroende för oss och för våra produkter och tjänster. För att förhindra obehörig åtkomst, upprätthålla datanoggrannhet och säkerställa korrekt användning av information har vi infört rimliga och lämpliga fysiska, elektroniska och administrativa rutiner för att skydda informationen vi samlar in. Tyvärr kan vi inte garantera att obehörig åtkomst, hackning, dataförlust eller andra intrång inte kommer att inträffa. Som ett resultat, medan vi strävar efter att skydda dina personuppgifter, bekräftar du att: (a) det finns säkerhets- och integritetsbegränsningar på internet som ligger utanför vår kontroll; (b) säkerheten, integriteten för all information och data som utbyts mellan dig och oss genom våra Tjänster kan inte garanteras; och (c) sådan information och data kan ses eller manipuleras under överföring av en tredje part. Vi uppmanar dig att vidta åtgärder för att hålla dina personuppgifter säkra, såsom att välja ett starkt lösenord och logga ut från ditt användarkonto och stänga din webbläsare när du är klar med att använda Tjänsterna.

8. Bevarande av personuppgifter

Vi kommer att samla in personuppgifter på rättvisa och lagliga sätt. Vi kommer normalt att behålla personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla syftena i denna integritetspolicy inklusive för att förse dig med tjänster, kommunikation, information som du har begärt, tillgång till webbplatsen, för att dokumentera vår affärsrelation med dig, för att lösa tvister och genomdriva våra avtal. Vissa personuppgifter kan komma att bevaras under längre perioder som krävs enligt lag, kontrakt eller revisionskrav. Så snart det är rimligt att anta att dina personuppgifter inte längre behövs eller krävs, kommer vi att upphöra att behålla dina personuppgifter eller ta bort de sätt på vilka uppgifterna kan kopplas till dig.

9. Barns integritet

Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) skyddar onlinesekretessen och personuppgifter för barn under 13 år. Vi respekterar barns integritet. Tjänsterna är inte avsedda för barn under 13 års ålder. Vi ber inte medvetet om, samlar in eller underhåller personligt identifierbar information på nätet från barn under 13 år utan föregående verifierbart medgivande från föräldrarna. Så snart det är rimligt att anta att dina personuppgifter inte längre behövs eller krävs, kommer vi att upphöra att behålla dina personuppgifter eller ta bort de sätt på vilka uppgifterna kan kopplas till dig. Om du är orolig över insamlingen av barns personuppgifter på Webbplatsen, kontakta oss via informationen i avsnittet Kontakta oss nedan. Föräldrar kan också välja ämnet: ”Personal Information / Opt Out” på vår Kontakta oss -sida för att komma åt, ändra eller ta bort personuppgifter som har lämnats av ett barn. Vi delar inte eller säljer personuppgifter om minderåriga under 16 år ålder. För att läsa vår Barns Integritetspolicy, klicka här.

10. Överföringar utanför din jurisdiktion

För användare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområde (”EES”): Vi kan ibland komma att överföra dina personuppgifter till länder utanför Storbritannien och EES, till exempel om vi använder en leverantör baserad på annat håll. Sekretesslagarna i länder utanför Storbritannien och EES kan skilja sig från dem i ditt hemland.

Om vi överför data till ett land som inte har ansetts tillhandahålla adekvata dataskyddsstandarder kommer vi alltid att ha säkerhetsåtgärder och godkända europeiska eller brittiska modellklausuler (tillgängliga på Europeiska unionens juridiska webbplats på eur-lex.europa.eu och brittiska på ICOs webbplats www.ico.gov.uk) eller andra lämpliga skyddsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Kontakta oss om du vill ha mer information om våra skyddsåtgärder för dataöverföringar utanför Storbritannien/EES.

För användare i Kanada: Vi och våra tjänsteleverantörer (inklusive partners) kan komma åt, lagra och på annat sätt behandla personuppgifter utanför Kanada (och, för invånare i Quebec, utanför Quebec), inklusive i USA, EU och andra utländska jurisdiktioner där vi eller vår tjänsteleverantörer finns. Vi, våra partners och våra tjänsteleverantörer kan avslöja dina personuppgifter om vi krävs eller tillåts enligt tillämplig lag eller juridisk process, vilket kan innefatta laglig åtkomst av utländska domstolar, brottsbekämpande myndigheter eller andra statliga myndigheter i de jurisdiktioner där vi eller vår tjänsteleverantörer verkar. För information om hur vi eller våra tjänsteleverantörer (inklusive tjänsteleverantörer utanför Kanada) behandlar personuppgifter, kontakta oss enligt nedan.

För andra användare: Om vi överför dina personuppgifter till länder utanför ditt hemland, kommer vi att vidta åtgärder för att följa ditt hemlands krav för sådan överföring enligt gällande lag.

11. Länkar till tredje parts webbplatser

Tjänsterna kan innehålla länkar till webbplatser som drivs av tredje part. Denna policy gäller inte för tredje parts webbplatser som är tillgängliga via våra tjänster såvida inte en sådan webbplats leder användare eller besökare till denna policy. När du klickar på en av dessa länkar kommer du att flyttas ut från webbplatsen och kopplas till webbplatsen för organisationen eller företaget som underhåller webbplatsen. Vi är inte ansvariga för sekretesspraxis eller innehållet på tredje parts webbplatser. Även om det finns en koppling mellan webbplatsen och en tredje parts webbplats, utövar vi ingen kontroll över användningen av sådana webbplatser och vi uppmuntrar dig att läsa integritetspolicyn för dessa webbplatser.

12. Textmeddelande

Vi kan komma att skicka textmeddelanden som du har samtyckt till att ta emot. Beroende på ditt samtycke kan textmeddelandena ge dig information om dina beställningar eller specialerbjudanden angående marknadsföringskommunikation om våra produkter. Meddelanden du får kan komma från en automatisk uppringare. Du kan avbryta textmeddelanden när som helst genom att sms:a ”STOPP”. Efter att du har skickat ”STOPP” kan vi skicka ett ytterligare textmeddelande till dig för att bekräfta att du har avslutat prenumerationen. Du kommer inte längre att få sms från det numret, men du kan få sms om du prenumererar på andra textlistor. Du kan prenumerera på nytt för att ta emot textmeddelanden efter att du har avslutat prenumerationen. Om du någon gång har frågor om textmeddelandena, sms:a ”HJÄLP” så svarar vi med ytterligare information för att hjälpa dig. Meddelande- och datakostnader kan tillkomma. Samtycke krävs inte som villkor för köp.

13. Så här kontaktar du oss

Om du har andra frågor eller funderingar om vår Integritetspolicy, inklusive förfrågningar om att granska eller uppdatera felaktiga personuppgifter, klagomål om att integritetspolicyn inte följs, välj ämne: ”Personal Information / Opt Out” på vår sida Kontakta oss.

14. Dina rättigheter

Beroende på var du bor kan du ha ett antal rättigheter när det gäller dina personuppgifter. Ytterligare information och råd om dina rättigheter kan erhållas från dataskyddstillsynsmyndigheten i ditt land, och många länder ger rätt att lämna in ett klagomål till tillsynsmyndigheten. De rättigheter som kan vara tillgängliga för dig inkluderar rättigheter som:

USA

Dataskyddslagar i USA (”US”) ger invånare i Kalifornien, Colorado, Connecticut, Utah och Virginia följande datarättigheter:

Rätten att veta och tillträde. Du har rätt att begära att vi lämnar ut viss information till dig om vår insamling och användning av dina personuppgifter under de senaste 12 månaderna. Denna information lämnas i avsnittet ”Informationsinsamling” i denna Integritetspolicy.

Du har också rätt att begära tillgång till personuppgifter som samlats in om dig och information om källan till den informationen, de syften för vilka vi samlar in den och de tredje parter och tjänsteleverantörer som vi delar den med. Du kan skicka in en sådan begäran enligt beskrivningen nedan. För att skydda våra kunders personuppgifter måste vi verifiera din identitet innan vi kan agera på din begäran.

Rätt till flyttbarhet. Du har rätt att begära att vi tillhandahåller en kopia av de personuppgifter som vi har samlat in om dig, i ett portabelt och, i den utsträckning som är tekniskt möjligt, lättanvändbart format som gör att du kan överföra uppgifterna till en annan enhet utan hinder. När vi har tagit emot din förfrågan och bekräftat din identitet kommer vi att tillhandahålla dig en kopia av dina uppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagar. Vi kan komma att tillhandahålla dessa uppgifter till dig via ditt användarkonto hos oss, eller via e-post till den e-postadress du har angett i din begäran.

Rätt att radera. Med förbehåll för vissa undantag har du rätt att begära att vi raderar någon eller några av dina personuppgifter. När vi har tagit emot din begäran och bekräftat din identitet kommer vi att granska din begäran för att se om ett undantag som tillåter oss att behålla informationen gäller. Vi kommer att radera eller avidentifiera personuppgifter som inte omfattas av ett av dessa undantag från våra register och kommer att uppmana våra tjänsteleverantörer att vidta liknande åtgärder.

Rätt att korrigera. Med vissa undantag har du rätt att begära att vi korrigerar felaktiga personuppgifter som vi har samlat in om dig. När vi har tagit emot din förfrågan och bekräftat din identitet kommer vi att granska din begäran, med hänsyn till personuppgifternas karaktär och syftena med behandlingen av personuppgifterna för att se om vi kan korrigera uppgifterna. Vi kan också begära ytterligare information som visar att informationen du vill korrigera är felaktig.

Icke-diskriminering. Vi kommer inte att diskriminera dig för att du utövar någon av dina rättigheter för datasekretess.

Utöva dina rättigheter. För att göra din begäran om att få veta eller ta bort, kontakta oss avgiftsfritt på 800-285-0689, och ange följande information: förnamn, efternamn, e-postadress, postadress, varumärke, begäran. Vi kommer att verifiera din begäran genom att skicka ett svar till den e-postadress eller postadress som vi har registrerat om dig. Du kan också skicka in förfrågningar om att utöva dina rättigheter här.

Endast du, eller någon som är juridiskt auktoriserad att agera å dina vägnar, får göra en begäran om att få veta eller radera relaterat till dina personuppgifter. Du kan också göra en begäran om att få veta eller radera för ditt barns räkning.

Vissa dataskyddslagar begränsar möjligheten att göra en begäran om att få veta till två gånger inom en 12-månadersperiod och tillåter oss att ta ut en rimlig avgift för att svara på flera förfrågningar från samma användare. Vi kan inte svara på din begäran eller ge dig personuppgifter om vi inte kan verifiera din identitet eller behörighet att göra begäran och bekräfta att personuppgifterna hänför sig till dig.

Vissa dataskyddslagar begränsar möjligheten att göra en begäran om att få veta till två gånger inom en 12-månadersperiod och tillåter oss att ta ut en rimlig avgift för att svara på flera förfrågningar från samma användare. Vi kan inte svara på din begäran eller ge dig personuppgifter om vi inte kan verifiera din identitet eller behörighet att göra begäran och bekräfta att personuppgifterna hänför sig till dig.

Du behöver inte skapa ett konto hos oss för att skicka in en begäran om att få veta eller radera. Däremot anser vi att förfrågningar som görs via ditt lösenordskyddade konto är tillräckligt verifierade när begäran avser personuppgifter som är kopplad till det specifika kontot.

Vi kommer endast att använda personuppgifterna som tillhandahålls i begäran för att verifiera att den som begär det eller befogenhet att göra det.

Invånare i Kalifornien.

Rätt att välja bort försäljning eller delning av personuppgifter. Du har rätt att välja bort att sälja eller dela dina personuppgifter med tredje part, som dessa termer definieras under Kaliforniens lag. Skicka din begäran om att välja bort försäljning av dina personuppgifter här.

Som beskrivs ovan i avsnitt 4 med rubriken ”4. Avslöjande av personlig information”, Vista Outdoor kommer endast att dela din information med sina partners varumärken och företag, tjänsteleverantörer, i samband med vissa företagsöverlåtelser, som krävs enligt lag, eller, i vissa fall, affärspartners som du samtycker till att dela din information med.

Meddelande om ekonomiskt incitament

Vi erbjuder kunder möjligheten att delta i Vista Outdoor Rewards Program (”Programmet”), vilket kan ge fördelar, inklusive möjligheten att tjäna poäng som kan lösas in mot ytterligare rabatter, till dem som väljer att gå med. Dessa förmåner beskrivs tillsammans med andra väsentliga villkor här. Varje ekonomiskt incitament som vi erbjuder kommer att vara rimligt relaterat till värdet av dina personuppgifter och en sådan uppskattning värderas enligt beskrivningen nedan. Deltagande i programmet kräver ditt förhandsgodkännande, som du kan återkalla när som helst.

För mer information om programmet, klicka här.

Vi kommer inte att diskriminera dig för att du utövar några av dina rättigheter enligt Kaliforniens lag i samband med programmet, inklusive:

 • Neka dig varor eller tjänster;
 • Debitera dig olika priser eller kurser för varor eller tjänster, inklusive genom att ge rabatter eller andra förmåner, eller utdöma straffavgifter;
 • Ge dig en annan nivå eller kvalitet på varor eller tjänster;
 • Föreslå att du kan få ett annat pris eller pris för varor eller tjänster eller en annan nivå eller kvalitet på varor eller tjänster.

Värdet av programförmånerna för medlemmarna varierar avsevärt eftersom enskilda medlemmar drar fördel av programförmånerna i varierande grad.

Kalifornien ”Shine the Light”

Enligt Kaliforniens lag ”Shine the Light” (Cal. Civ. Kod § 1798.83), har invånare i Kalifornien som ger oss vissa personuppgifter rätt att begära och erhålla från oss kostnadsfritt, information om de personuppgifter (om några) som vi har delat med tredje part under det närmast föregående kalenderåret för sin egen användning av direktmarknadsföring. Sådana förfrågningar kan göras en gång per kalenderår för information om relevant tredje parts delning under föregående kalenderår. Invånare i Kalifornien som vill göra en sådan begäran kan skicka en begäran till kontaktinformationen nedan. Begäran bör intyga det faktum att begärande är bosatt i Kalifornien och uppge en aktuell Kalifornien-adress. Vi är bara skyldiga att svara på en kundförfrågan en gång under ett kalenderår. Var medveten om att inte all informationsdelning omfattas av Kaliforniens ”Shine the Light”-lag och endast informationsdelning som omfattas kommer att inkluderas i vårt svar.

Nevada

Om du är bosatt i Nevada har du rätt att välja bort försäljning av vissa personuppgifter till tredje part som avser att licensiera eller sälja personuppgifterna. Du kan utöva denna rätt genom att kontakta oss här.  Observera att vi för närvarande inte säljer dina personuppgifter som försäljning definieras i Nevada Revised Statutes Chapter 603A. Om du har några frågor, kontakta oss enligt ovan.

Invånarnas rättigheter i Colorado, Connecticut, Virginia och Utah

Rätt att välja bort. Du har rätt att lämna behandlingen av personuppgifterna i syfte av (i) riktad reklam, (ii) försäljning av personuppgifter eller (iii) profilering för att främja beslut som ger rättsliga eller liknande betydande effekter för konsumenten.

Rätt att överklaga. Om du gör en begäran om att utöva någon av ovanstående dataåtkomsträttigheter och vi inte kan följa din begäran, kan du begära att överklaga vårt beslut. Om du vill överklaga beslut om begäran om datasekretess, kontakta oss här. Om du fortfarande är missnöjd med vårt svar efter att du har slutfört överklagandeprocessen hos oss, kan du kontakta din åklagare för att lämna in ett klagomål. Nedan finns kontaktinformationen för lämplig enhet där du kan fråga om att lämna in ett överklagande:

Invånare i Virginia:
Office of the Attorney General
202 North 9th Street
Richmond, Virginia 23219
Telefon: (804) 786-2071
oag.state.va.us

 

Invånare i Colorado:
Office of the Attorney General
Département juridique du Colorado
Ralph L. Carr Judicial Building
1300 Broadway, 10th Floor
Denver, CO 80203
(720) 508-6000
coag.gov

 

Invånare i Connecticut:
Office of the Attorney General
165 Capitol Ave
Hartford, CT 06106
(860) 808-5318
portal.ct.gov/AG

 

Europeiska unionen/EES och Storbritannien
 • Rätten att bli informerad. Du har rätt att få tydlig, transparent och lättförståelig information om hur vi använder dina personuppgifter och dina rättigheter. Det är därför vi förser dig med informationen i denna policy. Om du har ytterligare frågor, till exempel angående överföringar och placering av data eller vår legitima intressebas, kontakta oss.
 • Rätten till tillgång. Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter (om vi behandlar dem) och viss annan information (liknande den som anges i denna policy).
 • Rätt till rättelse. Du har rätt att begära att vi korrigerar felaktiga personuppgifter som vi har om dig.
 • Rätten till radering. Detta är också känt som ”rätten att bli glömd” och gör det möjligt för dig att begära radering eller borttagning av din information där det inte finns några tvingande skäl för oss att fortsätta använda den. Detta är ingen generell rättighet, det finns undantag.
 • Rätten att begränsa behandling. Du har rätt att ”blockera” eller undertrycka ytterligare användning av dina personuppgifter under vissa omständigheter. När behandlingen är begränsad kan vi fortfarande lagra dina personuppgifter, men vi kanske inte använder dem ytterligare. Vi håller listor över personer som har bett om att ytterligare användning av deras information ”blockeras” för att säkerställa att begränsningen respekteras i framtiden.
 • Rätt till dataflyttbarhet. Du har rätt att under vissa omständigheter begära att vi skickar en kopia av dina personuppgifter till en tredje part. Om vi gör detta kommer vi att skicka dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format. Detta är ingen generell rättighet, det finns undantag.
 • Rätten att invända. Du har rätt att invända mot vissa typer av behandling, inklusive behandling för direktmarknadsföring eller där vi förlitar oss på våra legitima intressen för behandling.
 • Rätten att lämna in ett klagomål. Du har rätt att lämna in ett klagomål om hur vi hanterar eller behandlar dina personuppgifter till din nationella dataskyddsmyndighet. I Storbritannien är detta informationskommissionären, och information om hur man kontaktar ICO finns på deras hemsida på ico.org.uk.
 • Rätten att återkalla samtycke. Om du har gett ditt samtycke till något vi gör med dina personuppgifter har du rätt att när som helst återkalla ditt samtycke (även om du gör detta, betyder det inte att något vi har gjort med dina personuppgifter med ditt samtycke till den punkten är olagligt). Detta inkluderar din rätt att återkalla samtycke till att vi använder dina personuppgifter för marknadsföringsändamål.

Du kan utöva någon av dessa rättigheter med hjälp av funktionen Kontakta oss på Webbplatsen.

Vi agerar vanligtvis på förfrågningar och tillhandahåller information kostnadsfritt, men vi kan ta ut en rimlig avgift för att täcka våra administrativa kostnader för att tillhandahålla informationen för grundlösa eller överdrivna/upprepade förfrågningar, eller ytterligare kopior av samma information. Alternativt kan vi ha rätt att vägra att agera på begäran under vissa omständigheter.

Överväg din begäran på ett ansvarsfullt sätt innan du skickar in den. Vi kommer att svara så snart vi kan. I allmänhet kommer detta att ske inom en månad från det att vi tar emot din förfrågan, men om förfrågan kommer att ta längre tid att hantera kommer vi att återkomma till dig och meddela dig.

Kanada

Med förbehåll för begränsade undantag enligt tillämplig lag har du rätt att få tillgång till, uppdatera, rätta till och korrigera felaktigheter i dina personuppgifter i vårt förvar och kontrollera eller återkalla ditt samtycke till vår insamling, användning och utlämnande av dina personuppgifter. Du kan begära åtkomst, uppdatering, rättelse och korrigeringar av felaktigheter i dina personuppgifter i vår förvaring eller kontrollera eller återkalla ditt samtycke genom att e-posta eller skriva till oss på kontaktinformationen nedan. Vi kan kräva vissa personuppgifter i syfte att verifiera identiteten på den person som gör begäran.

Om du har andra frågor eller funderingar om vår Integritetspolicy, inklusive förfrågningar om att få tillgång till, granska, korrigera eller uppdatera felaktiga personuppgifter, klagomål om att integritetspolicyn inte följs eller information om vår användning av tjänsteleverantörer utanför din jurisdiktion, välj ämne: ”Personal Information / Opt Out” på vår Kontakta oss-sida eller kontakta vårt sekretessombud på PrivacyOffice@vistaoutdoor.com.

Googles integritetspolicy och användarvillkor

Om du vill konsultera Googles integritetspolicy och användarvillkor, klicka på länken här.